| 18 Aralık 2022

Tiyatro Başka Sinema'da!

NATIONAL THEATRE LIVE İŞ BİRLİĞİYLE TİYATRO BAŞKA SİNEMA’DA!

 

Başka Sinema, National Theatre Live iş birliği ile ünlü West End oyunlarını beyaz perdeye taşıyor!

British Council’ın ‘Yaratıcı İş birlikleri Hibe Programı’ kapsamındaki desteği ile Birleşik Krallık’ın en prestijli tiyatro sahnelerinde kapalı gişe oynayan Prima Facie, The Seagull, Frankenstein ve The Crucible oyunları, canlı çekimleri ile Türkiye seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Her ay bir Perşembe günü olacak şekilde planlanan gösterimlerin gerçekleşeceği şehirler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin.

 

Türkiye’de seyircilerle buluşacak ilk oyun 15 Aralık’ta gösterilecek Prima Facie olacak. Suzie Miller’ın ödüllü tek kişilik metni, Jodie Comer’ın ‘En İyi Çıkış’ ödülüne layık görülen etkileyici performansı ile hayat buluyor. Killing Eve dizisi ile tanıdığımız Comer’ın canlandırdığı genç ve başarılı avukat Tessa, hukukun ataerkil hegemonyası, ispat yükümlülüğü ve ahlaki değerler arasındaki çizgilerle yüzleşmek zorunda kalıyor. 2023 yılında Broadway çıkışını yapacak olan Prima Facie, Harold Pinter Theatre’daki temsili ile beyaz perdede olacak. Metnin Türkçe çevirisi, “Prima Facie” oyununu dilimize kazandıran Nazlı Gözde Yolcu ve Onk Ajans katkılarıyla seyirciyle buluşacak.

 

Programda yer alan diğer tiyatro oyunları ise 19 Ocak’ta gösterilecek olan Çehov’un ünlü eseri Martı’nın başrolünde, Game of Thrones’dan tanıdığımız Emilia Clarke’ın bulunduğu yapım ile The Seagull, 23 Şubat’ta Marry Shelley’nin klasikleşmiş eserinin tiyatro uyarlamasında Benedict Cumberbatch’i izleyeceğimiz Frankenstein ve 23 Mart’ta edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Arthur Miller’ın yazdığı The Crucible’ın West End prodüksiyonu olacak.

 

İstanbul Kadıköy Sineması, Nişantaşı City’s CineWam, Ankara Büyülü Fener Kızılay, İzmir Karaca Sineması, Bursa Bld. Nilüfer Konak Kültürevi ve Mersin Cinens (Saya Park)’ta gerçekleşecek gösterimlerin biletleri satışta!